Rólunk

A Viki Farm

A Viki Farm Tiszafüred-Tiszaörvényen egy 1,5-2 hektáros területen található. A Farmon megtalálható a lovakon kívül egyéb kisállat is, mint pl. kecskék, nyulak, amelyeket kisállat simogató keretében lehet meglátogatni és a gyerekek nagy örömére lehet őket simogatni.

Az egyesületről:

Az egyesület célja, hogy tagjai és az egyesület tevékenysége iránt érdeklődők – ezen belül kiemelten az ifjúság – részére ismeretet nyújtson az ember és kisállat együttélésére vonatkozó lehetőségekről, feltételeiről, képet adjon arról, hogyan valósítható meg a természet közeli életmód az állatokkal való együttéléssel.

A Viki Kisállat Farm feladatainak tekinti továbbá kiemelten az ifjúság, de minden érdeklődő számára a lovassporttal (akrobatikus lovastorna, lovaglás, díjugrás, stb.) való megismerkedést, ezek oktatására és gyakorlására lehetőség biztosítását.


Céljának tekinti továbbá a lovas kultúra, lovas hagyományok, ló tartás, lótenyésztés, lovas sport terén ismeretek átadását, fejlesztését, elmélyítését.
E cél érdekében részt vállal lovas hagyományok és lovas kultúra megőrzését és népszerűsítését segítő rendezvények szervezésében, ilyen rendezvényeken való részvétel biztosításában.

 

A Viki Farm lehetőséget biztosít továbbá a házi és kisállat (kecske, nyúl, kutya, macska, tengeri malac, hörcsög, papagáj, kanári, stb…) tenyésztésére és tartására vonatkozó ismeretek elsajátítására, fejlesztésére.

Az egyesület tevékenységei:

• Ismeretterjesztés, előadások szervezése
• Lovas kirándulások, lovastúrák szervezése
• Lovas hagyományok őrzése, megismertetése, lovas kultúra ápolása
• Bemutatók, szabadidős lovas sportversenyek szervezése
• Kisállatfarm látogatásának lehetővé tétele, személyes tapasztalatok, ismeretek átadása az egyes állatfajtákról, a velük való együttélésről
• Környezetünk védelme, takarítási akciók szervezése
• Lovas sport népszerűsítése, elterjesztése, oktatása, gyakorlásának biztosítása

Scroll to Top